+31 024 329 52 00

Theo

In 1987 kregen Wim Somers en Patrick Hoet het idee om een eigen brillenlijn te beginnen. Waarom? Omdat ze de brillen destijds niet spectaculair genoeg vonden. Samen richtten ze Theo op, het anagram van Hoet. Nu bijna dertig jaar later is Theo uitgegroeid tot een merk dat iedereen kent!

The beauty behind Theo glasses

Wim en Patrick wilden met Theo echt iets anders laten zien aan de consument. Dit is gelukt! De eerste modellen hadden erg brede balken en grote glazen. Het was echt iets anders dan er op dat moment te krijgen was. Keer op keer wist Theo iedereen te verrassen. Snel na de balkenbril kwamen er allerlei nieuwe revoluties, inmiddels al veel vernieuwende collecties verder. Theo is voor iedereen die wil verrassen!

Een delicatesse voor het oog

Een nieuwe twist, een vernieuwend effect. Ook nu is de hoofdrol weggelegd voor Theo’s unieke flex-scharnier. Enkel wordt die deze keer gecombineerd met een voorzijde uit acetaat. Resultaat: comfortabele, gestileerde brillen met net iets meer body en een verrassende lichtheid. De namen voor deze ‘Potatoes Acetate’-collectie hebben een internationaal trekje. De modellen verwijzen naar de lokale eetcultuur van Friesland tot Spanje. Net als 'patatten' zal deze collectie door iedereen gesmaakt worden.

Kies het standje dat bij je past

De handleiding in de liefde als inspiratiebron voor de nieuwe collectie 'Kamasutra', bij Theo kan je het zo gek niet bedenken. Het systeem dat Patrick Hoet bedacht is ingenieus in z’n eenvoud. Ter hoogte van de neusbrug kruisen de twee delen en klikken ze in elkaar, mannetje/vrouwtje stijl. Elk montuur is tweekleurig, op een originele manier geassembleerd met een verbluffende look als gevolg. 

Oh ja, en originele namen! Rowing Boat (rond), Splitting Bamboo (rechthoekig), Lotus Blossom (cat-eye), Magic Mountain (panto) en Sideways Samba (piloot) zijn de standjes waar je uit kan kiezen. Wat is jouw favoriet standje?

Bend it like James

De Belgische ontwerper James Van Vossel bedacht een nieuwe ingenieuze manier om een bril vorm te geven waarbij plooien centraal staan. Je leest het goed, de nieuwe collectie Plié bestaat uit brillen waarbij het eindstuk eerst naar voor en dan naar achter geplooid werd om vervolgens over te gaan in de veer. James plooit in het Nederlands, Frans, Italiaans en Portugees en creëert zo vier modellen: Plooi, Pli, Piega en Plissado.

ons aanbod