+31 024 329 52 00

Myopie Management behandelmethoden

Welke leefstijladviezen kunnen wij geven om myopie een halt toe te roepen en welke behandelmethoden zijn er? Wees er op tijd bij om progressieve myopie te voorkomen.

Leefstijladvies

Leefstijladvies regels kunnen bijdragen aan het remmen van de myopie. Probeer samen met uw kind onderstaande 20-20-2 leefstijladvies regels onderdeel te laten maken van de dagelijkse routine, om de groei van de ooglengte te remmen.

- Na 20 minuten nabij werk (boek/telefoon/tablet) 20 seconden verweg kijken

- Houd het nabij werk op minstens 30 cm en zorg voor voldoende licht

- Elke dag minstens 2 uur buiten zijn (richtlijn is 15 uur per week)

1 Lenzen 1

Myopie remmende contactlenzen

Ook zijn er speciale contactlenzen ontwikkeld om het toenemen van de bijziendheid af te remmen. Dit kan zowel in zachte lenzen voor overdag, als in vormstabiele lenzen die ’s nachts worden gedragen

(nachtlenzen). Deze lenzen zorgen ervoor dat het perifere beeld, dit is het buitenste deel van het netvlies, voor het netvlies valt, in plaats van erachter. Hierdoor zal het oog minder snel langer willen groeien. Door middel van deze lenzen kunnen we het achteruitgaan van de sterkte tot wel 50% verminderen!

Het is ook mogelijk om de achteruitgang te remmen met behulp van speciaal ontwikkelde zachte lenzen. Deze lenzen worden in tegenstelling tot nachtlenzen niet in de nacht gedragen, maar gewoon overdag. Er zit een correctie in de lens geslepen die geen effect heeft op het hoorvlies, maar wel de manier waarop de beelden op het netvlies vallen. Dit geeft hetzelfde effect op het netvlies als een nachtlens. Deze heb je in de vorm van een lens die 3 maanden meegaat en in een daglenzen. Het voordeel van deze drie maandelijkse lenzen is dat we ook hogere sterkten en cilinders kunnen corrigeren.In draagcomfort zijn deze lenzen te vergelijken met uw gewone zachte lenzen.

Ook is deze lens er in de vorm van een daglens, hierbij is het niet mogelijk om een eventuele cylinder te corrigeren maar het voordeel is wel dat je elke dag een schone lens in kan doen, dus zeker bij kinderen is dit een hele hygiënische oplossing!

Atropine oogdruppels

Atropine is bewezen effectief bij het remmen van myopie. Deze behandeling wordt alleen in het ziekenhuis gedaan; de oogarts dient deze oogdruppels voor te schrijven. Naast het gebruik van atropine druppels is een brilcorrectie noodzakelijk. Afhankelijk van de dosering eventueel met leesondersteuning en getinte glazen. Hoe lang de behandeling met atropine duurt, hangt af van verschillende factoren: leeftijd, effect behandeling, mate van myopie. Houdt er rekening mee dat deze behandelingin totaal een aantal jaren duurt.

​Myopie remmende brillenglazen

Voor het eerst zijn er nu brillenglazen ontwikkeld die de myopie met gemiddeld 60% kunnen remmen. Deze speciaal ontwikkelde glazen worden; MiYOSMART glazen genoemd. Deze glazen corrigeren niet alleen het gezichtsvermogen van je kind zowel dichtbij als veraf. Ze helpen ook de myopie te remmen. Het is een veilige en gemakkelijke behandeling. Het materiaal van de brillenglazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming. Wennen aan de glazen is eenvoudig en de kinderen kunnen de hele dag de bril dragen bij alle activiteiten. Voor (bijna)bijziende kinderen is daarom het Miyosmart glas een goede optie wanneer contactlenzen dragen nog wat te vroeg is.

Het MiYOSMART brillenglas is in basis een enkelvoudig brillenglas waarbij op de voorzijde bijna 400 kleine defocus segmentjes zijn aangebracht. Tussen de kleine segmentjes en in het centrale deel van het brillenglas is de benodigde vertesterkte aanwezig. Hierdoor ontvangt het oog tegelijkertijd de myope defocus én de benodigde vertesterkte.

ons aanbod