Wij zijn er even tussenuit van 16/07 t/m 29/07/2024. Via de site of mail kan een afspraak gemaakt worden voor na de vakantie.

+31 024 329 52 00
Harting

Heb jij een bril nodig?!

Tips
alle blogberichten

Iedereen denkt er wel eens over na, heb ik al een bril nodig? Sommigen hebben het al van jongs af aan en andere kunnen tig jaar nog prima zien zonder. Om het voor jezelf eens na te gaan hebben wij een aantal checkpunten om het voor jezelf na te gaan.

Bril Nodig Moeite Met Lezen

1. Je hebt meer moeite met lezen.

Als jij meer moeite hebt om de kleine letters in de krant goed te lezen (vooral als je je in een donkere omgeving bevindt) dan heb je waarschijnlijk last van verziendheid en bieden plusglazen een oplossing.

Heb je juist meer last van de ondertiteling op tv of nummerborden vanaf een afstand te lezen? Dan duidt dit eerder op bijziendheid en heb jij een minsterkte nodig.

Bril Nodig Wazig Zien

2. Je ziet wazig

Als jij waziger ziet wanneer je bijvoorbeeld op straat loopt en er loopt iemand voorbij, verkeersborden laat herkend of blaadjes van de bomen moeilijk van elkaar kan onderscheiden kan het ook tijd zijn voor een bril of contactlenzen.

Bril Nodig Hoofdpijn

3. Vaker hoofdpijn dan normaal

Wanneer jouw ogen meer moeite hebben om dingen te zien en goed waar te nemen dan kan het zijn dat je hoofdpijn krijgt. Je ogen moeten namelijk meer moeite doen en soms wat verder dichtknijpen om het beter en scherper te kunnen zien. Dit leidt tot vermoeide ogen en kan hoofdpijn geven.

Last van bovengenoemde klachten of andere symptomen met betrekking tot jouw ogen of zicht? Kom eens langs en laat jouw ogen checken!