+31 024 329 52 00
Harting

In mijn Optiek | Myopie-epidemie

Nieuw Trends Optometrie Oogzorg Ogen Weetjes over ogen
alle blogberichten

Vandaag introduceren we een nieuw item voor ons blog waarin onze experts hun licht schijnen op verschillende trends in de optiek-wereld. Dit kunnen zowel goede als slechte trends zijn. Deze keer gaat het over de Myopie-epidemie die plaatsvindt bij kinderen. Lees snel verder wat Vera hierover te zeggen heeft.

Laat ook de ogen van jouw kind checken!

De ogen van kinderen worden steeds meer belast door veelvuldig dichtbij kijken op schermen. Dit zien we terug in de toenemende bijziendheidscijfers onder kinderen. Bijziendheid (min-sterkte/myopie), veraf slechter zien, is een groeiend probleem onder kinderen. De ogen van kinderen zijn steeds eerder en ook steeds sterker bijziend. Vooral bij kinderen met een grote kans op het ontwikkelen van hoge bijziendheid is het van belang om de progressie tijdig zoveel mogelijk te managen. Bijziendheid kan namelijk in de toekomst leiden tot oogproblemen.

Er zijn allereerst een aantal punten waar je als ouder op moet letten, waaruit je kan opmaken dat uw kind bijziend is.

  • Hoofdpijn of last van vermoeide ogen.
  • Veel in de ogen wrijven, ogen vaak dichtknijpen en met de ogen knipperen.
  • Moeite met lezen van een afstand (bijvoorbeeld het schoolbord niet goed kunnen lezen).
  • Een boek erg dichtbij houden om te kunnen lezen.
  • Dichtbij tablets, televisie en computerschermen zitten.

Dit zijn slechts aanwijzingen en willen niet meteen zeggen dat uw kind myopie heeft. Om erachter te komen zou u een afspraak kunnen maken met een expert.

Kom daarom nu tijdens de OogCheckWeken langs voor de ‘Kijk Verder, Oogcheck’.

Dat is een oogcheck voor kinderen, uitgevoerd door onze Myopie-management Experts. We geven advies en tips voor gezonde ogen en – als het nodig blijkt – advies over producten die de groei van bijziendheid kunnen remmen.

Meer informatie? Kijk op: https://www.hartingnijmegen.nl... om een afspraak te maken of neem contact met ons op via: +31 024 329 52 00