+31 024 329 52 00
Harting

Het NUON Solar Team van de TU Delft kiest opnieuw voor Serengeti

Brillen Zonnebrillen Nieuw Optometrie Team Oogmode Oogzorg Serengeti Ogen
alle blogberichten

De World Solar Challenge

In oktober wordt voor de 16e keer de World Solar Challenge gereden. In Australië strijden teams van universiteiten over de hele wereld met nieuwgebouwde zonneauto’s om de felbegeerde titel.

Van de acht keer dat het NUON Solar Team van de TU Delft meedeed heeft het al zes keer gewonnen. Mede als gevolg van nieuwe eisen en voorwaarden van de organisatie was het dit jaar noodzakelijk een compleet nieuwe auto te ontwerpen.

De NUNA9 is veel kleiner en lichter dan haar voorgangers en is op veel essentiële details ingrijpend gewijzigd. Ook tijdens de race zijn de spelregels aanzienlijk aangepast. Zo mogen de teamleden tijdens de racedagen geen actieve assistentie meer verlenen en mag alleen de coureur aan de auto komen. Bij dit team zijn dat overigens drie vrouwelijke coureurs en ook dat is een noviteit.

Wat niet nieuw is, zijn de zonnebrillen die het team gebruikt. De zon schijnt in Australië nog een beetje feller dan in Nederland en goed zicht op de weg is een must tijdens deze uitputtende race. Geen wonder dat het team voor Serengeti kiest. Dat merk staat bekend om de zonneglazen die mee kleuren naarmate de zon feller schijnt. Dankzij een polarisatiefilter heeft de coureur geen last van hinderlijke schitteringen en raken de ogen minder snel vermoeid. Perfecte keuze dus die zich de afgelopen races al bewezen heeft want ook toen was Serengeti van de partij.

Serengeti is bij Harting verkrijgbaar!


Bron: Nana, Woody & John