+31 024 329 52 00
Harting

Je gelooft je ogen niet!

Lenzen
alle blogberichten

Nachtlenzen van Procornea

Hoe eenvoudig kan het zijn? Slapen met nachtlenzen en overdag haarscherp zien zonder een bril, leesbril of lenzen. ’s Nachts in, overdag uit. Perfect voor mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen en overdag geen bril of lenzen willen dragen. Nachtlenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt zonder dat je hier iets van merkt. Als je opstaat doe je ze uit en heb je de hele dag perfect zicht. Bewegingsvrijheid en comfort, all day long!

  • Overdag geen lenzen of bril meer nodig; complete bewegingsvrijheid
  • Veilige en volledig omkeerbare correctie
  • Een goed alternatief voor laserbehandeling

Voor wie?

Nachtlenzen zijn alleen geschikt voor mensen met myopie, ofwel bijziendheid. Je hebt dan een min-sterkte. De nachtlenzen van Procornea hebben een bereik van -0,75D tot -5,00D. Daarnaast kan een cilinder tot maar liefst -2,50 gecorrigeerd worden. Maak je gebruik van een leesadditie? Dan is Zoom variant de oplossing met een additie tot +1,50D. De hele dag scherp zien op alle afstanden.

Het gebruik van nachtlenzen

Nachtlenzen zijn gemaakt van een hoog zuurstof doorlatend materiaal. De lenzen gaan maar liefst een jaar lang mee. Wij adviseren om de lenzen elk jaar te laten vervangen.

Hoe werkt het?

Als je bijziend bent is je oog als het ware iets te lang. De speciale vorm van de lens maakt je hoornvlies ’s nachts iets platter. Dit corrigeert je oogfout. Dit wordt ook wel Orthokeratologie of Ortho-k genoemd. Zie het als een beugel voor je ogen. Overdag krijgen je ogen volledige rust zonder bril of lenzen. Perfect voor mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen en overdag geen bril of lenzen willen dragen. Het proces is 100% omkeerbaar: wanneer je om welke reden dan ook wilt stoppen met nachtlenzen keren je ogen binnen een paar dagen terug naar hun oorspronkelijke vorm. Een mooi alternatief voor een laserbehandeling, wat veel ingrijpender en definitief is.

DreamLite van Procornea

DreamLite is de enige nachtlens in Nederland beschikbaar in zowel sferisch, torisch, multifocaal, als torisch multifocaal. Deze maatwerk lenzen worden speciaal voor jou geproduceerd op basis van de aanmeting door Ad.


Nacht lenzen van Procornea