+31 024 329 52 00
Harting

Tips van Ad over het onderhouden van je bril

Brillen Zonnebrillen Optometrie Oogmode Oogzorg
alle blogberichten

Plezier hebben en houden van je bril

Net als je lievelingstrui, je toffe sneakers of je favoriete boek zal ook jouw bril slijten. Hoe meer je de bril draagt en hoe ouder je bril wordt, hoe groter de kans is op slijtage. Denk hierbij aan krasjes, doffe plekken en verkleuring. Wisten jullie dat het montuur van je bril meer te verduren krijgt dan de lak van de gemiddelde auto? Je bril staat namelijk bloot aan weersinvloeden en allerlei lichaamszuren maar ook aan bijvoorbeeld zalfjes, make-up en haarlak.

Ad geeft je daarom graag een aantal tips om zo lang mogelijk plezier te houden van jouw mooie bril. Lees en huiver!

- Wat je ook doet, leg nooit maar dan ook nooit de bril op de glazen neer. Hiermee beschadig je natuurlijk de glazen!

- Maak je bril regelmatig schoon met helder lauw water. Hiermee voorkom je dat de invloeden van buitenaf op het montuur inwerken. Droog het montuur na afloop met een brillendoekje. Weet je wel, zo'n mooi doekje dat je van ons gekregen hebt bij aankoop van je bril ;-) Dit doekje is gemaakt van een speciale stof die krassen op de bril voorkomt. Tissues of kledingstukken laten stofdeeltjes los die krassen kunnen veroorzaken.

- Gebruik nooit maar dan ook nooit zeep, afwasmiddel of andere detergenten en zet zeker je bril niet in de afwasmachine.. Misschien gek dat ik dit benoem maar er zijn genoeg horror verhalen hierover te vertellen. Als je dit wel doet, wordt de beschermlaag van de bril of het montuur aangetast.

- Zet je bril altijd met beide handen op en af.

- Ga hoge temperaturen uit de weg. Doe de bril dus af als je in de sauna gaat en laat 'm ook niet liggen in een hete auto.

- Ga ook temperatuurverschillen uit de weg, deze zijn niet goed voor je bril. Ga dus absoluut niet als je van een koude kermis thuis komt, even opwarmen voor de open haard.

- Voor de vrouwen onder ons: Als je haarlak gebruikt, zet je bril dan pas op nadat je je haar in model hebt gebracht.

Een kleine kanttekening, bij een montuur van buffelhoorn mag bij de reiniging geen gebruik gemaakt worden van water. Buffelhoorn droogt uit van water en daarom moet contact met water juist zoveel mogelijk vermeden worden. Er is een speciale crème waarmee je een buffelhoorn montuur goed kunt verzorgen.

Meer weten over het onderhouden van je bril of hulp nodig erbij? Je bent altijd welkom in de winkel of geef ons gerust een belletje!

Opticien_Nijmegen_Silhouette_Eyewear