+31 024 329 52 00
Harting

Dé oplossingen voor jouw brillenkwaaltjes

Brillen Oogmode Oogzorg Ogen Tips
alle blogberichten

Het is weer tijd voor tips van Ad!

Over het algemeen ben je erg blij met jouw bril maar toch zijn er af en toe wat nadelen aan het dragen van een bril.. Denk aan beslagen glazen, pijnlijke deukjes op je neus of een mismatch met je outfit. Ad geeft jullie in dit blog een aantal oplossingen!

Wat te doen als je bril beslaat?

Hoe irritant is het als je op de fiets zit en het keihard regent. Jij wordt zeiknat maar ook je bril wordt natuurlijk nat. Binnen no time is je bril beslagen en zie je helemaal niets meer. Zorg er daarom altijd voor dat je een brillendoekje bij je hebt. Dit is vrij logisch maar toch moet je hier wel even over nadenken. Als je redelijk ziet zonder bril, is het ook handig altijd je brillenkoker mee te nemen. Dan kun je namelijk op zulke momenten je bril even af doen en veilig opbergen. Nog een goed idee: thuis altijd een paar setjes daglenzen paraat hebben. Als je 's ochtends al weet dat het gaat regenen en je een eind moet fietsen, dan doe je gewoon je lenzen in.

Beslaat je bril ook vaak als het niet regent? Dan kan het goed zijn dat hij te dicht op je gezicht staat afgesteld. Dat belemmert de luchtcirculatie, waardoor je bril beslaat. Even langs komen bij Ad en het komt goed!

Heb je last van pijnlijke deukjes op je neus?

Die deukjes op je neus na het afzetten van je bril kunnen behoorlijk vervelend zijn. En pijnlijk! Ook dit is op te lossen door Ad. Hij kan bijvoorbeeld pads op de neussteuntjes zetten, waardoor het net wat lekkerder zit. Maar minstens zo belangrijk: je bril moet perfect zijn afgesteld. Als je bril net een beetje scheef staat, geeft dat aan een kant teveel druk op je neus. En dat veroorzaakt dan zo'n vervelend rood plekje.

Worden je brillenglazen snel vies?

Je brillenglazen zitten vol vingerafdrukken en je hebt eigenlijk geen idee hoe ze erop zijn gekomen. Herkenbaar? Je zit vaker aan je bril dan je zelf door hebt. Even je bril omhoog duwen bijvoorbeeld. Wederom geven we hier het advies om even bij Ad te checken of je bril goed afgesteld staat. Daarbij is het handig om op meerdere plekken een brillendoekje te bewaren. Bijvoorbeeld één op je werkplek en in je tas. Dan grijp je nooit mis. En zorg dat je altijd een brillenspray bij de hand hebt. Bij Harting hebben we de brillenspray GLASKLAR te koop. Het GLASKLAR recept is gebaseerd op pure ingrediënten vanuit de natuur. Het geheim van GLASKLAR is de speciale verstuiver; die reinigt zonder sporen achter te laten, ontvettend werkt en het oppervlakte van de glazen niet beschadigt.

Natuurlijk ben je ook altijd welkom bij ons voor een gratis schoonmaakbeurt!

Past je bril niet bij je outfit?

Je hebt helemaal bedacht wat je aan gaat trekken naar werk, een feestje of dé sollicitatie maar nu blijkt het dat je bril een totale mismatch is bij je outfit.. Als dat regelmatig gebeurt, heb je waarschijnlijk veel kleding met uitgesproken dessins en kleuren of een opvallend montuur. Er is een eenvoudige oplossing: ga voor een neutrale bril. Denk bijvoorbeeld aan een randloos montuur. Keuze genoeg bij Harting! Maar een nog leukere oplossing: vul je garderobe aan met meerdere brillen. Dan kun je lekker afwisselen. Óf een combinatie van deze oplossingen namelijk 'Look Add' brillen: Look Add is de bril met verwisselbare covers, iedere dag dus een andere bril!

Nieuwsgierig geworden naar het Look Add concept of andere oplossingen voor jouw brillenkwaaltjes? Ad helpt je graag verder!