Wij zijn er even tussenuit van 16/07 t/m 29/07/2024. Via de site of mail kan een afspraak gemaakt worden voor na de vakantie.

+31 024 329 52 00
Harting

Facts over jouw ogen!

Weetjes over ogen
alle blogberichten
Websitefoto

Waarom knippen mensen met hun ogen?

Mensen met lichte ogen knipperen vaker dan mensen met donkere ogen.

Een oog van een mens knippert tig keer per dag. Dit is een reactie om het oog vochtig te houden, zodat het niet kan uitdragen. Als mensen niet met hun ogen zouden knipperen dan zou het oog snel uitdrogen. Het kan zijn dat je te weinig oogvocht aanmaakt. Als dit zo is dan heb je vaak last van brandende, vermoeide, pijnlijke, wazige of tranende ogen. Om er zeker van te zijn dat jouw ogen te weinig oogvocht aanmaken kun je het laten checken bij een opticien of huisarts. Zij kijken naar verschillende factoren en kunnen kijken naar een passende oplossing om jou te helpen.

Hoe Vaak Knipper Je Per Dag

Hoe vaak knipper je per dag?

Enig idee hoe vaak een gemiddeld mens met zijn of haar ogen knippert? Dat is maar liefst 17 keer per minuut. Als je het uitrekent is het op jaarbasis 5,2 miljoen keer! Ook zit er nog een logica in. Wanneer je met iemand praat dan knipper je meestal aan het begin en aan het eind van een zin een keer. Kijk jij regelmatig een film? Dan knipper je meestal als er een rustig fragment in de film is aangebroken.

Oogweetjes Harting

Tips om knipperen te bevorderen

Bij beeldschermen (voornamelijk computer) knipper je aanzienlijk minder, dan kan het bijvoorbeeld zijn dat je maar 5 keer per minuut knippert. Heb jij een baan waarbij je veel naar een (computer)scherm kijkt? Probeer er dan op te letten dat je op tijd een pauze inlast en vaak genoeg met je ogen knippert om de vochtbalans op peil te houden. De helderheid van je scherm aanpassen en niet te dicht op het scherm zitten kunnen wij ook aanraden!